Millor projecte d’arts visuals igual’ART 2014…

ARQUEOLOGIA D’UNCLIXÉ. Memòria visual i emocional de Igualada.

 Millor projecte d’arts visuals igual’ART 2014!!!

igualart 2014

El passat dijous dia 23 de juliol, el jurat qualificador del premi  al millor projecte d’arts visuals Igual’ART 2014, format per Ester Comenge i Secanell, en representació de l’Escola Municipal d’Art Gaspar Camps, Xavier Mula i Ferrer, creador;  Aureli Sendra i Soler, dissenyador gràfic, en representació d’Igualada=disseny;  Josep Rabell i Padró, en representació de l’Institut Municipal de Cultura, i com a secretari Joan Sala I Vilaseca. La qualitat dels quatre porjectes a concurs va provocar un intens debat sobre quin havia de ser el projecte guanyador. Finalment, l’opció que va comptar amb el major consens del jurat va ser  la proposta presentada per les artístes Marilú Martínez-Ruiz i Maria Santfores Salla Solà, que rebran l’ajut de 2000€ en dues parts, una meitat, en el moment de la proclamació i la resta, després de l’exposició del projecte guanyador, la primavera de 2015.

P1020115El primer tinent d’alcalde i regidor de Promoció Cultural, Sr. Josep Miserachs, va lliurar el premi el dimecres dia 30 de juliol, en una recepció a l’Ajuntament d’Igualada. Les autores van concórrer a l’ajut amb l’objectiu de poder finançar un projecte de gravats amb plaques de clixé, en el que totes elles tenen a veure amb la memòria històrica e industrial d’Igualada i comarca. Volem imprimir artesanalment l’obra en format i tècniques de gravat i amb ella realitzar, tant una exposició, com la producció de tres llibres d’artista que recullen la totalitat d’aquests gravats. Per tal de fer-ho, han escollir un total de set plaques de clixé que per a realitzar vint-i-vuit impressions de cada una d’elles. Totes aquestes còpies es repartiran de la següent manera: 21 còpies s’exhibiran en l’exposició i passaran a formar part del fons d’art del Museu de la Pell, i la resta formaran part dels 3 llibres d’artista. La llavor del projecte va començar a germinar a l’agost del 2012, i ara, amb l’ajut de l’Institut Municipal de Cultura d’Igualada, culminarà el mes de març del 2015.

Artenzila